Sfaturi promovare examen auto Bucuresti

+40 736 955 331

Hai sa ne cunoastem!

conduc@evodrive.ro

Scrie-ne un email

Calea Vitan 229, Sector 3

Bucuresti

Pentru a promova examenul auto și să obții permisul, trebuie să treci de două probe: cea practică și cea teoretică. În continuare îți voi oferi câteva sfaturi care te vor ajuta să treci cu brio aceste probe fără să ai emoții și fără să iți fie frică de eșec. Iată tot ce trebuie să știi.

Fă cât mai multe chestionare auto DRPCIV

Pentru a te pregăti cât mai bine pentru proba teoretică, se recomandă rezolvarea a cât mai multe chestionare auto DRPCIV. Acestea simuleaza foarte bine ce se întâmplă atunci când susții proba teoretica, ba mai mult de atat întrebările ce se află în aceste chestionare pot fi găsite și în timpul examenului, așadar cu cât rezolvi mai multe, cu atât ai șanse mai mari să treci cu bine de această probă.

Studiază Codul Rutier înainte de examen

Pare plictisitor, dar este foarte important să studiezi cel puțin odată Codul Rutier. Acesta conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a promova examenul. De fapt, se recomandă citirea acestuia înaintea rezolvărilor chestionarelor online.

Nu trebuie să memorezi tot Codul Rutier sau să îl înveți pe dinafară, ci să-l studiezi pentru a-l înțelege și pentru a-ți forma un mindset care să te ajute să răspunzi mai corect la întrebările din chestionar.

Analizează răspunsurile greșite din chestionar

Atunci când greșești răspunsuri, nu te simți descurajat. Analizează cu atenție toate greșelile iar data viitoare vei face mai bine. Ține minte: atunci când rezolvi testele de pe DRPCIV, înveți, așadar este absolut firesc să nu răspunzi corect la toate întrebările.

Dacă nu ai ales varianta corectă la o întrebare, poți citi și explicația. Este important să înțelegi ce ai greșit. Analizează bine răspunsurile pe care le-ai greșit.

Pregătește-te emoțional pentru examenul auto

emotiile-in-timpul-examenului-auto

Este normal să te simți emoționat și stresat înainte de examenul auto. Totuși, un nivel prea ridicat de stres poate să îți afecteze capacitatea de concentrare, motiv pentru care este indicat să te pregătești emoțional pentru acest moment.

S-a observat că rezolvarea a cât mai multe chestionare poate ajuta elevul să se simtă mai pregătit pentru examenul auto crescând nivelul de încredere și scăzând emoțiile.

Nota informativă: elevii care au făcut școala de șoferi cu Evodrive, au avut o rată de promovabilitate de 90%. Te invit să citești mai multe informații pe prima pagină și o părerile celor care au făcut școala de șoferi cu noi.

Comunică deschis cu instructorul

Instructorul are rolul de a te ajuta nu doar să înveți cum se conduce, ci și să te ajute să te simți confortabil într-o mașină. Acesta este motivul pentru care este necesar să comunici deschis și eficient cu instructorul tău. Întreabă-l orice nelămuriri ai, indiferent cât de stupide ar putea părea acestea. Atât la partea teoretică cât și cea practică, instructorul îți va răspunde la toate nelămuririle tale.

Există, de asemenea situații în care vei fi dus într-o anumită situație în trafic pentru a înțelege mai bine răspunsul la întrebarea ta, așadar atunci când ai orele de practică, nu ezita să în întrebi orice dorești. Pentru întrebările despre mecanică, acesta îți poate oferi exemple care să te ajute să înțelegi mai bine răspunsul.

Dezvoltă-ți capacitatea de atenție

Unul din cele mai importante lucruri pe care le înveți în timpul școlii de șoferi este să fii atent la orice situație. Este important să fii atent la modul în care se rezolvă chestionarele și la toate explicațiile și recomandările pe care ți le oferă instructorul.

Atunci când conduci, trebuie să fii atent la orice situație, așadar încearcă să-ți dezvolți această capacitatea în timpul orelor de instructaj.

Fii responsabil

Unul din principalele calități pe care le au persoanele care reușesc să promoveze din prima examenul auto este responsabilitatea. Nu trata probele cu superficialitate. Fii responsabil și tratează cu seriozitate ambele probe. Procesul de învățare te ajută să te formezi ca șofer.

Dacă ai probleme în a înțelege anumite manevre, instructorul are datoria să le repete până când le înțelegi. Dacă știi că nu te descurci în anumite situații, spune-i instructorului tău pentru a te ajuta să le înțelegi. Nu încerca să ascunzi ceea ce nu știi, sperând că nu vei avea de-a face cu aceste situații la examenul auto. Fii responsabil și spune-i clar instructorului situațiile în care nu te simți sigur iar acesta te va ajuta.

Învață să parchezi corect

Unul din principalele motive pentru care se cade examenul auto este parcările incorecte. Unul din motive ar fi faptul că în timpul practicii, se solicită parcări simple, astfel că elevul nu învață să parcheze corect în situațiile mai dificile. Pentru a evita aceste situații, spune-i instructorului să te ajute să parchezi corect chiar și în situațiile mai dificile.

Chiar dacă nu vei avea de-a face cu o astfel de problemă la examenul auto, acest lucru te va ajuta în viața de șofer, deoarece nu vei lăsa mașina parcată în diferite poziții care încurcă traficul. Sunt mulți șoferi care, deși au permis, nu mai conduc pur și simplu de teama parcărilor, așadar este esențial să înveți cât mai bine cum se fac acestea.

Noi, la Evodrive ne vom asigura că înveți să faci parcări de nota 10!

Orele de condus în poligon sunt importante

Mulți elevi tind să renunțe rapid la orele de condus in poligon, susținând că acestea nu sunt practice. Cu toate că examenul va fi susținut în trafic, în poligon poți învăța cel mai bine cum să te încadrezi datorită jaloanelor și a altor elemente de orientare. Vei înțelege mai bine pe unde trec roțile și cât de lungă sau lată este mașina. Aceste detalii te vor ajuta să te încadrezi mai bine în trafic. Nu renunța repede la orele de poligon.

Condu în diferite condiții

Pentru a învăța să conduci mai bine, este important să te pui în diferite situații climatice dar și să conduci atât în interiorul cât și în exteriorul orașului, pe timp de zi și de noapte. Cu toate ca, în cazul în care faci școala de șoferi în timpul verii nu vei avea ocazia să înveți să conduci pe zăpadă, poți aranja cu instructorul să conduci pe o ploaie puternică sau pe ceață.

Chiar dacă examenul are loc în timpul zilei, este important ca elevul să se obișnuiască și pentru condusul pe timp de noapte. Acest lucru îl va ajuta să fie mai pregătit pentru viața de șofer.

Situații la care trebuie să acorzi deosebită atenție

elev-atent-la-examenul-auto

Sunt multe situații în care te poți pierde, motiv pentru care trebuie să fii pregătit pentru orice atunci când dai examenul auto. Totuși, sunt câteva situații cu care este mai probabil să te întâlnești, motiv pentru care trebuie să le oferi atenție deosebită în timpul orelor de instructaj. Iată care sunt acestea:

Învață să acorzi prioritate

Unul din principalele lucruri pe care trebuie să le înveți în timpul instructajului este cum să acorzi prioritate. Cu această problemă te vei confrunta la orice examen auto, așadar asigură-te că știi când este timpul să te încadrezi într-o intersecție.

Nu trebuie să fii atent doar la alte mașini. Acordă de asemenea prioritate pietonilor atunci când au acest drept și fii atent la stațiile de autobuz sau alte mijloace de transport în comun.

Înțelege indicatoarele

Alte situații cu care vei avea cu siguranță de a face în timpul examenului auto sunt indicatoarele de de STOP și CEDEAZĂ TRECEREA. Indiferent dacă drumul este liber sau aglomerat, mașina trebuie oprită în fața indicatorului STOP, fără să-l depășești. Pe urmă, se poate avansa până la punctul cu vizibilitate maximă.

În cazul indicatorului de cedare a trecerii, nu trebuie să oprești mașina, dar trebuie să oferi prioritate. Acordă deosebită atenție acestor indicatoare deoarece este imposibil să nu te întâlnești cu ele în timpul examenului auto dar și în viața de șofer.

Atenție la trecerile de pietoni

Unul din cele mai importante situații la care trebuie să fii atent sunt trecerile de pietoni, deoarece accidentele în aceste locuri pot fi cele mai devastatoare. Acordă mereu prioritate pietonilor aflați pe  trecere și redu viteza mașinii până la 30 km/h.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, vei reuși să promovezi cu brio examenul auto și să devii un șofer responsabil și pregătit pentru a conduce singur. Este important să nu te concentrezi doar pe a trece examenul, ci și pe a deveni un șofer cât mai bun. Chiar dacă ai promovat examenul auto, nu te opri din învățat. Continuă să studiezi noțiunile din Noul Cod Rutier și pregătește-te pentru diferite situații și manevre. Succes!

Lasă un comentariu