Permis pentru mașini automate – Poți conduce mașini cu cutie manuală?

+40 736 955 331

Hai sa ne cunoastem!

conduc@evodrive.ro

Scrie-ne un email

Calea Vitan 229, Sector 3

Bucuresti

De câțiva ani în România, este posibil să urmezi cursurile școlii de șoferi utilizând o mașină cu transmisie automată. Conform legislației, ai dreptul să conduci atât mașini cu transmisie automată, cât și mașini cu cutie manuală, chiar dacă deții un permis pentru mașini cu transmisie automată.

Vrei sa faci scoala de soferi pe masina cu cutie automata? Contaceaza-ma! +40 736 955 331

Școlile de șoferi facilitează acest proces, punând la dispoziția cursanților mașini cu transmisie automată, ceea ce face obținerea permisului auto mai accesibilă și instruirea practică mai simplă.

Avantajele unei cutii automate includ facilitarea plecării din rampă, o probă dificilă pentru șoferii începători. Mașinile cu transmisie automată permit plecarea din rampă fără ca motorul să se oprească, asigurând astfel o experiență mai lină. De asemenea, plecările de pe loc pot fi realizate fără dificultăți.

În ceea ce privește permisul pentru mașini cu transmisie automată în anul 2023, programa școlară și numărul de ore de conducere pentru categoria B (cutie automată) sunt identice cu cele pentru mașinile cu cutie manuală. Cu toate acestea, taxa scolii de soferi este mai mare pentru cei care optează pentru o mașină cu transmisie automată.

După obținerea permisului pentru mașini cu transmisie automată, ai o oportunitate de a elimina mențiunea acestui tip de transmisie prin parcurgerea unui curs practic de 6 ore la o școală de șoferi.

În cadrul acestui curs, vei conduce o mașină cu transmisie manuală și vei trece cu succes proba practică pe o astfel de mașină. Nu va fi necesar să susții din nou proba teoretică, conform informațiilor oferite de prestigioasa școală de șoferi Evodrive

Daca am dat de permis pe automata, pot conduce manuala?

Dacă deții un permis de conducere pentru mașini cu transmisie automată, poți conduce și vehicule echipate cu cutie de viteze manuală.

Pe permisul de conducere care conține mențiunea codului 78 pentru cutia automată, vei avea autorizația de a conduce atât mașini cu transmisie automată, cât și mașini cu transmisie manuală. Astfel, ai libertatea de a alege și de a conduce ambele tipuri de vehicule.

Pe un permis de conducere pentru categoria B, care este destinat mașinilor cu cutie automată, se va găsi înscris codul 78. Programa școlară și numărul de ore de conducere pentru categoria B (cutie automată) sunt identice cu cele pentru mașinile cu cutie manuală. Cu toate acestea, taxa percepută este mai mare în cazul în care elevul optează pentru o mașină cu transmisie automată.

Cumn arata un permis categoria B, pentru cutia automata?

După ce ai obținut permisul de conducere pentru categoria B, care permite conducerea unei mașini cu cutie automată, pe partea din verso a permisului va fi aplicat codul 78 ca o indicație specifică.

6 motive pentru a face scoala pe masini automate

Există mai multe motive pentru a alege școala de șoferi pe o mașină cu cutie automată. Iată câteva dintre ele:

  • Ușurința învățării: Mașinile cu transmisie automată sunt mai ușor de condus și nu necesită schimbarea manuală a treptelor de viteză. Astfel, învățarea și adaptarea la conducerea unei mașini cu cutie automată pot fi mai rapide și mai confortabile, în special pentru șoferii începători.
  • Conducere mai relaxată: Fără grija schimbării constante a treptelor de viteză, poți concentra mai mult atenția asupra traficului și a manevrelor de conducere. Acest lucru poate contribui la o experiență de conducere mai relaxată și mai plăcută.
  • Reducerea stresului în trafic: Cutia automată elimina necesitatea de a apăsa ambreiajul și de a schimba treptele de viteză în traficul aglomerat. Aceasta poate reduce nivelul de stres și oboseală asociate cu conducerea în oraș sau în condiții de trafic intens.
  • Beneficii în traficul urban: În oraș, unde există multe oprire și pornire frecvente, cutia automată poate fi mai eficientă și mai confortabilă. Nu va trebui să te preocupi de frânarea și ambreiajul repetate sau de schimbarea frecventă a treptelor de viteză.
  • Accesibilitate pentru anumite persoane: Persoanele cu anumite afecțiuni sau dizabilități fizice pot beneficia de conducerea mașinilor cu cutie automată. Aceasta poate oferi o mobilitate mai mare și poate elimina anumite dificultăți asociate cu utilizarea unei cutii de viteze manuale.
  • Viitoarele tendințe ale pieței auto: Odată cu dezvoltarea tehnologică, se estimează că mașinile cu transmisie automată vor deveni tot mai populare și mai comune. Obținerea permisului pe o mașină cu cutie automată poate oferi un avantaj și o adaptare mai ușoară la evoluțiile viitoare ale pieței auto.

La Evo Drive pot face scoala pe masini cu cutie automata? Afla tarifele aici

Lasă un comentariu