Sfaturi pentru scoala de soferi!

+40 736 955 331

Hai sa ne cunoastem!

conduc@evodrive.ro

Scrie-ne un email

Calea Vitan 229, Sector 3

Bucuresti

In cadrul scolii de soferi, veti primi sfaturi importante despre cum sa va comportati in trafic, cum sa evitati accidentele si cum sa va pastrati calmul in situatii de stres.

De asemenea, veti invata despre regulile de circulatie si semnele de circulatie, dar si cum sa efectuati manevrele necesare in trafic, cum ar fi parcarea sau schimbarea directiei de mers.

Un alt lucru important pe care il veti invata la scoala de soferi este cum sa va pregatiti pentru examenul teoretic si cel practic.

Instruirea adecvata si o buna pregatire vor mari sansele de a obtine permisul de conducere pentru categoria B din prima incercare.

Este important sa stiti ca pentru a obtine permisul de conducere pentru categoria B, trebuie sa indepliniti anumite cerinte si sa treceti atat de proba teoretica cat si de cea practica. De aceea, sfaturile primite la scoala de soferi si o pregatire adecvata pot fi decisive pentru a va ajuta sa treceti examenul si sa obtineti permisul de conducere.

In concluzie, daca doriti sa obtineti permisul de conducere pentru categoria B, este esential sa urmati sfaturile si instructiunile oferite de instructorii de la scoala de soferi. O buna pregatire si o atitudine pozitiva va vor ajuta sa va atingeti obiectivele si sa deveniti un sofer sigur si responsabil.

Iata cateva dintre cele mai des intalnite intrebari la examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere in Romania.

Care este viteza maxima admisa pe autostrada in afara localitatilor?
Viteza maxima admisa pe autostrada in afara localitatilor este de 130 km/h in Romania.

Ce inseamna indicatorul rutier „Cedeaza trecerea”?
Semnul rutier „Cedeaza trecerea” impune soferilor sa incetineasca si sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe drumul principal.

Care este limita legala de viteza in interiorul localitatilor?
Viteza maxima permisa in localitati este de 50 km/h, cu exceptia zonelor cu restrictii unde limita poate fi mai mica.

Ce inseamna sunetul continuu al semnalului acustic al unui autovehicul?
Sunetul continuu al semnalului acustic al unui autovehicul are rolul de a avertiza ceilalti participanti la trafic ca exista un pericol iminent.

Care este limita legala admisa de alcool in sange pentru soferi?
Pentru conducatorii auto si pentru cei aflati in timpul invatarii, limita legala admisa de alcool in sange este de 0,0%, in timp ce pentru ceilalti conducatori auto limita este de 0,2 g/l alcool pur in sange.

Ce reprezinta marcajul rutier „Linie Dubla Continua”?
Marcajul rutier „linie dublă continuă” înseamnă că depășirea este interzisă, iar șoferii trebuie să circule pe sensurile de mers separate de marcaj. Depășirea poate fi efectuată doar în situațiile prevăzute de lege, cum ar fi în cazul în care autovehiculul din față staționează sau se deplasează încet. Este important ca șoferii să respecte marcajul și să evite depășirea atunci când acesta este prezent pe carosabil.

Alte intrebari frecvente la scoala de soferi

Cum pot obtine permisul de conducere? Ce trebuie sa fac?

In Romania, examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta din doua probe: una teoretica si una practica. Proba teoretica presupune rezolvarea unui chestionar cu 26 de intrebari referitoare la regulile de circulatie si la legislatia rutiera, in timp ce proba practica presupune conducerea unui autovehicul pe un traseu prestabilit, insotit de un examinator de la Politia Rutiera.

Candidatii trebuie sa indeplineasca criteriile stabilite de lege pentru a promova ambele examene.

Daca nu sunt din Bucuresti, pot da examenul in Bucuresti?

Elevii cu domiciliu stabil in Bucuresti sustin examenul in Bucuresti, pe masina pe care au efectuat instructia practica, precum si cei cu viza de flotant.

Pentru elevii care nu au domiciliul in Bucuresti, examenul se sustine in localitatea de care apartin, pe trasee stabilite de autoritatile locale si insotiti de examinatori de la Politia Rutiera.

Candidatii trebuie sa se prezinte la examen cu toate documentele necesare si sa respecte regulile de conduita si de imbracaminte stabilite de examinatori.

Cat este valabil cursul de scolarizare?

Cursul de scolarizare auto absolvit este valabil timp de un an de la data terminarii scolii de soferi. Dupa expirarea perioadei de valabilitate de un an, va fi necesara refacerea cursului de scolarizare auto pentru a asigura ca toti soferii au abilitatile si cunostintele necesare pentru a conduce in siguranta si pentru a respecta regulile de circulatie.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ma contactati!

Lasă un comentariu