Permis pentru cutie automată sau manuala – Ce tip de permis să îți iei?

+40 736 955 331

Hai sa ne cunoastem!

conduc@evodrive.ro

Scrie-ne un email

Calea Vitan 229, Sector 3

Bucuresti

Atunci când vorbim de proba practică de la școala de șoferi, majoritatea preferă să conducă o mașină clasică, echipată cu o cutie de viteze manuală. Totuși, există o diferență reală între cele două? Ce tip de permis merită să promovezi?

Cei care doresc, pot face școala de șoferi pe o mașină echipată cu o cutie de viteze automată, însă aceștia vor avea o restricție înscrisă pe permisul de conducere. Practic, această restricție va menționa faptul că titularul a fost instruit pe o mașină echipată cu o cutie de viteze automată și nu este autorizat să conducă o mașină cu o cutie de viteze manuală.

Această restricție  însă este foarte simplu de eliminat: poți pur și simplu să urmezi un curs de 6 ore cu o mașină cu transmisie manuală. Așadar, cu toate că există o diferență, în cazul în care dorești să faci școala de șoferi pe o mașină cu transmisie automată, această restricție nu ar trebui să te împiedice deoarece este foarte ușor de eliminat.

☎️ Telefon: 0736955331

💬 Whatsapp: 0736955331

⌨️ Formular de înscriere: aici

✉️ Email: evo_auto@yahoo.ro

NOU! Din luna decembrie poti opta pentru cursurile auto pe masina cu cutie de viteze automata! Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

Cum diferă o cutie de viteză automată de una manuală?

Înainte să te decizi ce tip de permis vrei să promovezi, este important să știi care este diferența între cele două. Până de curând, mașinile cu transmisie automată nu erau atât de populare, însă datorită tehnologiei moderne, decizia a devenit din ce în ce mai dificilă, deoarece ambele au beneficii care merită luate în considerare. Înainte să vorbim de beneficii, iată cate sunt diferențele între cele două.

Principala diferență este faptul că mașinile cu transmisie automată nu au pedală de ambreiaj iar treptele de viteză se schimbă automat, în funcție de viteza motorului. O mașină cu o cutie de viteze manuală însă reprezintă mașinile clasice, așa cum le știm: cu pedală de ambreiaj și schimbător manual de viteză.

Aceasta este diferența tehnică între cele două, dar există și altele ce merită luate în considerare. De exemplu, o mașină cu transmisie manuală poate fi mai ieftină. Dacă prețul unei mașini este important pentru tine, este bine să ții cont de acest aspect atunci când iei decizia în legături cu ce tip de permis vrei să obții. În cazul mașinilor cu transmisie automată, condusul va fi mult mai confortabil deoarece te vei putea concentra mai bine la drum și nu va trebui să îți distribui atenția în atât de multe locuri.

Scoala de soferi pe cutie automata

Cum poți obține un permis pe o mașină cu transmisie automată?

Conform legii, ai dreptul să faci școala de șoferi atât pe o mașină ce are o cutie de viteze automată cât și una manuală. Proba practică pentru permisul de conducere se susține în același mod pentru ambii candidați, singura diferență va fi transmisia mașinii.

Există un beneficiu pentru susține proba practică pe o mașină de conducere cu transmisie automată?

După cum am menționat mai sus, persoanele care susțin proba practică pe o mașină cu transmisie automată trebuie să facă un curs suplimentar de 6 ore pentru a  putea conduce o mașină clasică, ce are o cutie de viteze manuală. Cu toate acestea, există și anumite avantaje pentru a alege acest tip de permis. Iată care ar fi beneficiile de care ar trebui să ții cont atunci când vrei să iei această decizie:

  • Nu va trebui să te mai concentrezi la ambreiaj sau la schimbătorul de viteze, astfel că îți va fi mai ușor să te concentrezi asupra traficului.
  • În cazul în care urci la deal cu mașina, nu riști să se oprească motorul
  • Proba practică poate fi mult mai puțin stresantă

Sunt mulți candidați care se confruntă cu aceste 3 probleme de mai sus, astfel că alegerea să faci școala de șoferi pe o mașină cu transmisie automată merită luată în considerare.

Ce trebuie să fac pentru a conduce o mașină cu transmisie automată dacă am permis pentru mașinile ce au cutie automată?

Este important de luat în considerare și faptul că dacă ai un permis de conducere pentru mașinile cu transmisie automată, îl poți schimba într-un permis clasic foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să urmezi un curs practic de minimum 6 ore și să susții proba practică. Dacă îl promovezi, vei avea dreptul să conduci chiar și mașini echipate cu o cutie de viteze manuală.

Merită să îți iei permisul pe o mașină cu transmisie automată?

Decizia de a-ți lua permisul de conducere pentru o mașină pe cutie automată sau manuală poate fi dificilă. La urma urmei, ambele variante îți vor permite să conduci o mașină. Acestea fiind spuse, sunt mulți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare..

Diferența principală este nivelul de confort pe care îl ai atunci când conduci. Totuși, chiar dacă te vei putea concentra mai bine la drum și nu va trebui să fii atent la schimbator sau ambreiaj, nu te gândi că este foarte ușor să-ți iei permisul. Atât mașinile ce au cutie automată cât și cele clasice dețin pedală de accelerație și frână și va trebui să fii foarte atent la semnele de circulație.

La școala de șoferi Evodrive poți face orele de conducere (și examinarea) pe o mașină BMW X1, cu o cutie manuală, însă poți opta și pentru cursurile auto pe o mașină ce are cutie de viteze automată. Tu decizi ce tip de permis vrei să promovezi.

Lasă un comentariu

Apel telefonic Te inscrii la scoala de soferi? Ma poti suna!